Hogyan lesz a tiéd a tökéletes menyasszonyi ruha 2. rész: a fazon

Menyasszonyi ruha fazon:

A menyasszonyi ruha fazon amit meg kell néznünk. Az előző részben a stílusáról beszéltünk, ez a következő fontos részlet, ami mellett nem szabad elmenni. És ez nem más, mint a menyasszonyi ruha fazonja! Rettentően fontos! Nagyon sok tervező, nagyon sok gyönyörű ruhát tervez és meg kell közöttük találnunk azt, ami a saját alkatunkra úgy simul, mintha szándékosan arra tervezték volna. Ehhez viszont néhány apróságot figyelembe kell vennünk.

Menyasszonyi ruha, alkatra nézve:

A vékony, egyenes testalkat


jellemzője, hogy a váll, a derék és a csípő egyforma szélességű. Nekik előnyös az A-vonalú, az empire, az egyenes vagy a hercegnő fazonú esküvői ruha. Sajnos nem ajánlják a sellő fazont (bár erről, megoszlanak a vélemények).

A homokóra alkatjellemzője a mellkas és a csípő erőssége, és a derék rész karcsúsága. Nekik az összes fazon előnyös lehet.

A körte alakotkeskenyebb vállak, szélesebb csípő jellemzi. Ajánlott fazon az A-vonalú vagy hercegnő stílusú menyasszonyi ruha, de kerülendő a egyenes szabás, valamint a sellő fazont sem ajánlják (utóbbinál eltérő vélemények is vannak: ha a felső rész erősíti a kebleket az anyag és a minta kialakítással, akkor ez is az ajánlottak listájában maradhat).

Az alma alkatúak
gömbölyded idomokkal rendelkeznek, akiknek a csípő vonalig testhezálló ruha ajánlott. Ezek az A-vonalú, és az empire.
Az empire szabásnál figyeljünk, hogy a szoknyarész ne közvetlenül a mell alól induljon, mert az a kismamákon áll csodásan.


A fordított háromszög alkatúakfelül szélesebbek, míg csípő résznél keskenyebb adottsággal bírnak, ezért az egyenes szabás, az empire, a királylányos és az A vonalú menyasszonyi ruha is ajánlott nekik. A sellő fazon megosztja a véleményeket.
Gyönyörű alakot kölcsönözhet a nyakba akasztós, passzos felsőrész nagy, fodros szoknyával!

Bármilyen kérdés, kéréssel keressetek minket bátran! ITT!
Szertartásvezetőt kerestek? ITT megtalálhatjátok!