Esküvői vendéglista

Ez még nagyon nehéz kérdés, az esküvői vendéglista. Majdnem ugyan akkora Mumus minden jegyespár életében, mint az ültetési rend!

De kezdjük az elején.

Kikből álljon az esküvői vendéglista? Első körben azt kell megbeszélnetek, hogy ki fizeti az esküvő költségeit (főleg a vendéglátás része szokott ilyenkor a döntő lenni)?
Létezik egy régi közmondás: „Az rendeli a nótát, aki fizeti a zenészt„.
Ha ez megvan, akkor az összeg meghatározása után már sejthető, hogy mekkora is lehet majd a létszám. Ha a keret esetleg szűkebb, mint a megálmodott vendégek száma, ideje elkezdeni a szűrést.

Erre készítettünk egy esküvői vendéglista kisokost, használjátok egészséggel!

Természetesen, ha a szertartás nem a lagzi helyszínén lesz, könnyű a dolgunk, mert oda mindenkit meg lehet hívni és ott egy kis „szeretet vendégség” keretében egy „elő lakodalmat” lehet tartani, némi itallal és apró süteménnyel. Így picit ők is részesei lehetnek az ünnepségnek, és nem kellemetlen a lakodalomba meghívott vendégekkel tovább menni, mert amúgy is el kell hagyni majd a szertartáshelyszínét.

A lakodalomba meghívott vendégek legyenek azok a személyek, akiket mindig szívesen láttok. Akiknek a társaságában jól érzitek magatokat! Az, hogy kisgyermek legyen e az esküvőn, vagy sem, nektek kell eldöntenetek, és jó előre szólni, hogy hozhatják e a csemetéket, vagy nem. Utóbbi esetben érdemes őszintén megmondani, ha ez egy gyerekmentes esküvő lesz. A legtöbbször kevésbé fájdalmat okozó indok, hogy szeretnétek, ha gondtalanul szórakozhatnátok együtt.

Amennyiben szeretnétek, ha a családok a teljes létszámban jönnének el, kialakítható a gyerekek számára, úgynevezett gyereksarok, ahol az esküvő ideje alatt szakképzett animátorok foglalkoznak velük.

Bármilyen kérdés, kéréssel keressetek minket bátran! ITT!
Szertartásvezető oldalunkat ITT találjátok!